JO VUODESTA 1927

Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. (Fil.4:7.) 

Aurinko on lämmittänyt viime päivinä ja luonto vehreytynyt ihan silmissä. Kohta on kesä! Opettajalle se on lupaus levosta. Yksi arkivuosi on paketissa, seuraava saa vielä odottaa vuoroaan hetken. 

Nyt on aika tehdä sitä, mikä virkistää. Makoilla riippumatossa kirjan kera tai kuokkia kasvimaata multaa kynsien alla. Läiskytellä vettä lasten kanssa rannalla tai kunnostaa mökkiä. Kuunnella kuikkaa laiturinnokassa lempeässä iltatuulessa. 

Jo vuosien ajan minua on sykähdyttänyt ja lohduttanut lupaus Jumalan kaiken ymmärryksen ylittävästä rauhasta. Kun oma mieli ei jaksa käsittää tai toivoa, tuntuu huojentavalta päästää irti. Ihmisajatukset jäävät usein kiertämään kehää. Erityisen helposti näin tapahtuu silloin, kun ahdistaa.  

Miten ihanaa, jos voisikin irrottaa sydämen ja ajatukset tuosta kehästä ja antaa oman ymmärryksen liukua suuren rauhan syleilyyn! Voisi antautua kerrankin pohtimasta ja ratkaisemasta, kontrollista ja vastuunpainosta. 

Sitä voisi harjoitella tänä kesänä. Hyvää harjoitteluseuraa on tarjolla, Jeesus kulkee mukana lomallakin – olit sitten laiturinnokassa tai kasvimaalla, riippumatossa tai remonttihommissa. 

Levollisia lomapäiviä! 

Teksti Piia-Maria Aho

© Suomen kristillinen opettajaliitto ry 2024