JO VUODESTA 1927

tapaaminen

SKOL ja Kristillisten koulujen ja päiväkotien liitto tapasivat

Suomen kristillisen opettajaliiton ja Suomen kristillisten koulujen ja päiväkotien liitto pitivät yhteisen palaverin 23.1.2024. Tapaamisen tavoitteena oli löytää liittojen kannalta yhdistäviä tekijöitä. Molemmat liitot toimivat kristillisen kasvatuksen edistämiseksi Suomessa.

SKOL:n jäsenistä valtaosa työskentelee kunnallisella puolella. SKOL keskittyy opettajien kristillisen kasvun tukemiseen ja uskonnonpedagogiikan kehittämiseen. SKOL käy valtakunnallisella tasolla keskustelua uskonnonvapauden tilasta julkisen puolen oppilaitoksissa. Suomen kristillisten koulujen ja päiväkotien liitto tukee ja edistää kristillisten koulujen ja päiväkotien perustamista ja toimintaa Suomessa. Lisäksi sillä on laajat kansainväliset verkostot kristillisen kasvatuksen liikkeeseen ja se järjestää koulutustapahtumia, ja näiden tapahtumien rakentamisessa viritellään yhteistyötä SKOL:n kanssa. Molemmille liitoille on tärkeää saada kontakteja opiskelijamaailmaan. Kasvatus- ja opetusalan opiskelijat on huomioitu tulevissa tapahtumissa.

Alla on infoa tapahtumista, jotka kannattaa laittaa ylös:

  • Kristillisten koulujen ja päiväkotien liitto järjestää kristillisen kasvatuksen webinaarin kasvatusalan opeiskelijoille 20.4.24
  • Elokuussa 2024 kristillisten koulujen ja päiväkotien liitto järjestää kristillisen kasvatuksen konferenssin, joka on avoin kaikille kristillisille kasvattajille ja kasvatuksesta kiinnostuneille. Tapahtuma vahvistaa ymmärrystä siitä, mitä kristillinen kasvatus on, käsittelee laajasti eri kristillisen kasvatuksen teemoja ja antaa työkaluja kasvatustyön arkeen. SKOL on tapahtumassa mukana pitämässä työpajaa. Kesäkonferenssin paikkakunta ja ajankohta ilmoitetaan pian, seuratkaa uutisointia!

Teksti Marianne Lintumäki

© Suomen kristillinen opettajaliitto ry 2024